Do elitarnego grona producentów zdrowej żywności i restauracji serwujących najlepsze potrawy i dania w naszym regionie dołączy osiem nowych firm. Uroczyste wręczenie certyfikatów nowym członkom sieci regionalnej Dziedzictwo Kulinarne Kujawy i Pomorze odbywa się w Ostromecku z udziałem wicemarszałka województwa Zbigniewa Sosnowskiego. Od stycznia 2012 roku Kujawsko-Pomorskie jest częścią Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego.
Nasza regionalna sieć Dziedzictwa Kulinarnego Kujaw i Pomorza sukcesywnie powiększa się, dołączyło do niej 8 nowych podmiotów. Aktualnie zrzesza 85 członków, którzy czerpią z lokalnej tradycji. Właścicielem znaku „Dziedzictwo Kulinarne – Kujawy i Pomorze” jest marszałek województwa i to on nadaje certyfikaty oraz prawo do posługiwania się znakiem.
Nowi członkowie regionalnej sieci Dziedzictwa Kulinarnego Kujawy i Pomorze – jest ich ośmiu - to m.in.: Altegradius Artur Pesta Restauracja Starówka, Brodnica, Altegradius Artur Pesta lodziarnia kawiarnia „Czarna Malina”, Brodnica.
(bd)
Fot. Filip Kalkowski
Napisz komentarz
Komentarze